"Stirodur" elementi

Stirodur elementi, Medi Home Beograd

Šta su "Stirodur" elementi?

"Stirodur" elementi su reklamni elementi koji se koriste za obeležavanje i ukrašavanje enterijera, odnosno eksterijera, i napravljeni su od tzv. "Stirodur" materijala koji poseduje određene specifičnosti koje ga čine posebno pogodnim za korišćenje u određenim situacijama.

Gde se koriste "Stirodur" elementi?

"Stirodur" elementi su posebno pogodni za izradu u situacijama kada je potrebno izraditi elemente veoma specifičnog izgleda i oblika ili kada je od izuzetnog značaja da elementi reklame koja je potencijalno nešto većeg gabarita budu što je moguće lakši.

Stirodur elementi, Simfo Bačka Palanka

Od čega se izrađuju "Stirodur" elementi?

"Stirodur" ili ekstrudirani polistiren, kako mu je pravo ime, je u principu materijal koji se koristi za termoizolaciju objekata ali je zbog svojih mehaničkih karakteristika našao i svoju primenu u izradi reklamnih elemenata.

Dve najznačajnije karakteristike "Stirodur"-a su njegova izuzetno mala težina po jedinici zapremine kao i relativno veliki stepen otpornosti na mehaničke deformacije i udarce. Sa druge strane "Stirodur" je relativno neotporan na delovanje ekstremno visokih temperatura kao i određenih hemijskih komponenti koje mogu da dovedu do njegovog razlaganja. Zbog toga se elementi izrađeni od "Stirodur"-a gotovo uvek premazuju lakovima i farbama koje pored estetskog imaju i zaštitini značaj.

 

Imate dodatnih pitanja ili nedoumica u vezi "Stirodur" elemenata? Kontakt formular >>

"Stirodur" elementi